Nederlandse ondernemer bestelt Rimac Nevera in rood-wit-blauw

Nederlandse ondernemer bestelt Rimac Nevera in rood-wit-blauw

Tenminste één van de 150 exemplaren krijgt een Nederlands tintje

Het Kroatische Rimac groeide in korte tijd uit tot een bekende naam in de autowereld. Onder CEO Mate Rimac zette het merk de allereerste (en vooralsnog allersnelste) elektrische hypercar op de markt. Dat bleef niet ongezien; Porsche kwam met een deal, en Bugatti-Rimac was geboren. Het nieuwste model moet een een beter beeld geven van de toekomst.

Van de Rimac Nevera werden er tot dusver slechts 150 gebouwd, en zijn nog niet allemaal verkocht. Het indrukwekkende Rimac-model heeft in totaal vier elektromotoren die samen maar liefst 1914 (!) pk produceren. Hiermee sprint je binnen 2 seconden naar de 100, met een uiteindelijke top van 410 km/u.

‘The Perridon Experience’

Multimiljonair én autoliefhebber Michel Perridon bestelde er onlangs een. Volgens Rimac gaat het om de Rimac Nevera in een opvallend kleurenschema met rood, wit en blauw. Inderdaad, Perridon laat de wagen uitvoeren met een heuze Nederlandse vlag. De aangeklede hypercar gaat hem naar verluidt zo’n 2 miljoen euro kosten.

Perridon werd succesvol met zijn bedrijf Trust, een verkoper van digitale lifestyle-accesoires. Nadat hij het in 2018 voor een aanzienlijk bedrag verkocht, verhuisde hij naar Dubai. Hier bouwt hij aan een imposante collectie; ‘The Perridon Experience’. Met onder meer een Bugatti Chiron Sport en Veyron Grand Sport Vitesse hoopt hij straks zijn eigen museum te openen. Ook de Rimac kun je daar straks verwachten.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.