Nederlandse McLaren Senna in Marlboro F1 Livery!

Nederlandse McLaren Senna in Marlboro F1 Livery!

Vorige week dook er een bijzondere McLaren Senna LM op in Utrecht. Deze week kijken we naar een McLaren Senna in een bijzondere livery!

De McLaren Senna in kwestie is er eentje die gebruikt wordt waarvoor hij is bedoeld. Dat wil zeggen: het is geen garage queen. De mannen van Duke Design uit Uithoorn mochten deze Senna voorzien van een livery die het Marlboro kleurenschema gebruikt die we kennen van de vroegere Formule 1 auto’s. En dat pakt naar mijn mening bijzonder goed uit, wat een plaatje!

De McLaren Senna staat sinds 1 mei 2019 op Nederlands kenteken en vertegenwoordigde een nieuwprijs van maar liefst €1.195.497,-. Onder de kap schuilt een 4,0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 800 pk. Hiermee sprint je van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en van 0 tot 300 km/h in 16,5 seconden. De topsnelheid van de Senna bedraagt 340 km/h. Met net geen 1200 kg is dit McLaren’s lichtste straatauto sinds de legendarische F1. De laatste tijd draait alles natuurlijk om hybride aandrijving, maar McLaren heeft daar bij de ontwikkeling van deze auto lak aan gehad, geen batterijen of andere hybride technieken. Alle aerodynamica, inclusief de gigantische picknickbank op de achterkant, zorgen bij 250 km/h al voor 800 kilogram aan downforce!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.