Nederlandse McLaren P1 GTR én McLaren Senna te koop!

Nederlandse McLaren P1 GTR én McLaren Senna te koop!

Autobedrijf VDM Cars heeft meer dan eens bijzondere auto’s te koop staan. Auto’s van het grootste kaliber, de meest luxe uitvoeringen met een flinke waarde. Ook ditmaal stellen zij niet teleur.

De showroom wordt deze week verfraaid middels twee auto’s uit het Britse Woking waar het merk McLaren gevestigd is. De eerste is een McLaren Senna die gebruik maakt van een 4,0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 800 pk. Hiermee sprint je van 0 tot 100 km/h in 2,8 seconden en van 0 tot 300 km/h in 16,5 seconden. De topsnelheid van de Senna bedraagt 340 km/h. Met net geen 1200 kg is dit McLaren’s lichtste straatauto sinds de legendarische McLaren F1. De laatste tijd draait alles natuurlijk om hybride aandrijving, maar McLaren heeft daar bij de ontwikkeling van deze auto lak aan gehad, geen batterijen of andere hybride technieken. Alle aerodynamica, inclusief de gigantische picknickbank op de achterkant, zorgen bij 250 km/h al voor 800 kilogram aan downforce. Bovendien worden er maar 500 Senna’s gemaakt.

Dan de McLaren P1 GTR: de ‘standaard’ P1 is al een niet misselijke auto maar voor hardcore circuitgebruik is er ook de P1 GTR met 10% meer downforce dan het reguliere model, mede dankzij de grote vleugel achterop. Ook weegt hij 50 kilogram minder en komt het totaalgewicht uit op 1345 kilogram. Bovendien is de spoorbreedte aan de voorkant toegenomen met 80 mm en ligt de P1 GTR nog eens 50 mm dichter bij de grond. Daarnaast kreeg de hybride aandrijflijn er 80 pk bij, waardoor het totaal uitkomt op maar liefst 1000 pk. 0 tot 100 km/h duurt niet langer dan 2,8 seconden en een topsnelheid ligt op ruim 322 km/h. Dit alles in combinatie met slicks zorgt ervoor dat dit een van snelste circuitauto’s ter wereld is. Tenzij…

Ook al was de P1 GTR in eerste instantie bedoeld als een track only-variant van de McLaren P1, zijn er inmiddels ook een aantal GTR’s straatlegaal gemaakt. Het model dat nu bij VDM Cars staat, is zo’n road legal McLaren P1 GTR en dus kun je met deze extreme P1 gewoon de openbare weg op. Scroll naar beneden voor de foto’s!

Zoals gezegd staan beide auto’s te koop bij VDM Cars: welke kies jij?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.