Nederlandse eierboer mag geen Ferrari Purosangue kopen

Nederlandse eierboer mag geen Ferrari Purosangue kopen

Ferrari, Purosangue, SUV, Nederland, nederlandse ondernemer, eierboer, munsterhuis, bizar, rechtzaak
Foto: © Ferrari

De man uit Limburg is, als klant, schijnbaar niet ‘exclusief’ genoeg om een Ferrari te kopen.

Het gaat om de nieuwste SUV van het Italiaanse merk. Een ‘basisuitvoering’ van de nieuwe Ferrari Purosangue heb je pas voor 407.000 euro. Met alle opties ben je zelfs ruim 650.000 euro voor de twaalfcilinder kwijt.

Ferrari-dealer Munsterhuis Sports Cars is de boosdoener, volgens de aanklager. De eisende partij pleit ervoor dat eierboer Marcel Wulms de koper van een exclusief Ferrari-model MOET worden. Wulms tekende ruim twee jaar geleden al (blind) voor de reservering van een Ferrari Purosangue. De uitvoeringen, prijs én zelfs het model van de Ferrari waren nog niet bekend toen Wulms zijn handtekening zette onder een aanbetaling van 20.000 euro. Het model komt pas in 2024 op de markt.

‘Nee, jij mag niet’

Munsterhuis had destijds toegezegd dat de zevende Ferrari Purosangue, na levering uit Italië, verkocht zou worden aan Wulms. Maar hij kreeg in september opeens een belletje dat het feest toch niet doorging voor de eierboer uit Weert. Volgens de dealer had Ferrari besloten dat eerst VIP-klanten en ‘TOP-klanten’ een nieuwe Purosangue mochten bestellen.

In december van 2023 krijgt de dealer uit Hengelo alleen een demo-model, en in de vijf jaren daarna mag het slechts 40 exemplaren leveren. De eerste 22 daarvan zijn al gereserveerd voor VIP én TOP-klanten van de Hengelose autodealer.

Toch wél een Ferrari?

Hoe nu verder? Hij eist een dwangsom van maximaal 250.000 euro voor elke dag dat Munsterhuis niet levert, vanaf het moment dat de SUV van Ferrari op de markt is. “Munsterhuis mag als dealer niet bepalen aan wie het nieuwe Ferrari’s verkoopt. Dat bepaalt Ferrari namelijk zelf”.

De uitspraak is over twee weken. Wat vind jij van de zaak?

Hart voor Auto's, Showtime, event, Breda Airport, tickets

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.