Nederlandse dealer maakt VW ID3 R!

Nederlandse dealer maakt VW ID3 R!

De nieuwe Volkswagen ID3 zien we al steeds vaker op de Nederlandse wegen. Hoewel het nog wel even wachten op een eventueel hetere ID3 R, heeft een Nederlandse dealer zijn best gedaan om de elektrische auto wat extra peper te geven.

Ja, hij ziet er misschien een beetje uit als een Golf en is ongeveer even groot als de Golf, maar dit is beslist geen Golf! Terwijl de achtste generatie, Volkswagen Golf zal doorgaan met benzine-, diesel- en mildhybride-versies, zal deze niet beschikbaar zijn als EV. Dat is namelijk waar de ID3 om de hoek komt kijken. Dankzij het ontbreken van allerlei onderdelen die bij een verbrandingsmotor horen, beschikt de ID3 over een ruimere cabine, een grotere kofferruimte (385 liter) en een betere draaicirkel (10,2 m), dus hij is niet alleen schoner dan een Golf, maar ook praktischer!

Huiskes-Kokkeler Autogroep besluit niet te wachten op een ID3 R en is zelf aan de slag gegaan. Daar waar de standaard ID3 nogal twijfelachtig velgen heeft, heeft dit exemplaar een fraai zwart setje van 21 inch. Daarnaast is de auto iets verlaagd, is voorzien van spoorverbreders en is verfraaid met een front splitter. De combinatie van wit en zwart zorgen eveneens voor een zeer fraaie look en om het af te maken zijn de ramen getint.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.