Nederlandse Bussink GT Speedlegend doet denken aan F1

Nederlandse Bussink GT Speedlegend doet denken aan F1

Als liefhebber heb je vaak bizarre autodromen, maar om deze uit te laten komen is vaak het volgende. Bussink liet hun droom (en stiekem ook die van ons) uitkomen..

Dat Nederlanders soms bijzondere creaties kunnen maken mag duidelijk zijn, maar dat we zelfs zover kunnen gaan om het dak van een extreme sportauto af te zagen is een heel ander niveau. Toch is dit echt wat Bussink deed, mogelijk zegt deze naam je niets. Dat kan, in de autowereld is het (nog) geen grote naam, op het gebied van attracties is dat echter een ander verhaal.

Ronald Bussink is al 25 jaar een van de grotere ontwerpers op het gebied van reuzenraden. Maar soms heb je zo’n punt in het leven waar je denkt dat er meer inzit. Dat overkwam Bussink ook, hij bedacht en ontwierp een wel heel bijzondere creatie. Een Mercedes Benz AMG GT R alleen dan zonder dak, nu zal je denken, er is toch al een convertible versie van, dat klopt. Maar in deze auto waan je je meer in het leven van Lewis Hamilton!

Het design kan je enigszins bekend voorkomen van auto’s als de SLR Striling Moss, Ferrari SP2 Monza of de Aston Martin V12 Speedster. Dat klopt natuurlijk ook wel, echter zijn die niet voorzien van de imposante HALO constructie.
De HALO is onder ons allemaal bekend uit de Formule 1 en Formule 2, waar de HALO in 2018 werd toegevoegd om de coureurs van extra veiligheid te voorzien.

Helaas is een auto compleet ombouwen makkelijker gezegd dan gedaan. Bussink ging naar het bedrijf HWA in Affalterbach. Hier werdende voorruit en het cabriodak verwijderd. Dat scheelt om en nabij 100 kilo. Daarna plaatsten ze wat ze de op de HALO geïnspireerde constructie. Mocht je na de bijzondere creatie nog niet tevreden zijn met je auto, dan zijn Bussink en HWA bereidt om het vermogen op te schroeven naar 850pk! Mocht je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd zijn in zo’n uniek “speeltje”, we moeten je teleurstellen… Alle 5 exemplaren hebben al een gelukkige eigenaar!

Thomas Heule