Nederlandse BMW M6 GT3 staat weer te koop!

Nederlandse BMW M6 GT3 staat weer te koop!

We hebben hem in het verleden al eens voorbij zien komen: de bekende BMW M6 in GT3 uitvoering. Toentertijd werd de wagen te koop aangeboden. Nu is het wederom zo ver: je hebt nog een kans om hem te bemachtigen!

De meesten zijn al wel bekend met wat er allemaal aan deze auto is gebeurd, de auto was vaak te zien op verschillende kanalen. Deze M6 is vrijwel volledig omgebouwd naar GT3 specificaties. Als basis is de M7 Coupe Competition Pack gebruikt en deze heeft een volledig koolstofvezel bodykit gekregen. De splitter, sideskirts, spoiler en diffuser genereren ruim 800 kilogram aan downforce op topsnelheid en zorgen dat de auto goed op de weg plakt.

De M6 GT3 wordt aangedreven door een 4.2 liter V8 met twee turbo’s. Deze motor levert een vermogen van ruim 850 PK en kan tot wel 7950 toeren per minuut draaien. Gepaard met de M-DCT versnellingsbak met racekoppeling zorgt dit ervoor dat de auto in slechts 2.7 seconden van 0 naar 100 kan sprinten. De topsnelheid ligt op een duizelingwekkende 342 kilometer per uur.

In tegenstelling tot een echte race-auto is het interieur niet helemaal kaalgeplukt. De M6 is voorzien van alle opties en voor dagelijks gemak zijn deze niet verwijderd. Ook zit er geen rolkooi in de auto, al kan deze wel geplaatst worden.

De lijst met aanpassingen is zeer lang, en voor het volledige verhaal kun je hier de advertentie bezoeken. Daar valt ook gelijk op hoeveel de wagen moet kosten, voor 325.000 euro staat ‘ie bij jou op de oprit!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.