Nederlandse Audi S4-rijder veroorzaakt ravage in België

Nederlandse Audi S4-rijder veroorzaakt ravage in België
Rond 08:50 uur afgelopen zondagochtend reed een 24-jarige man uit Ossendrecht in een witte Audi S4 over de Noorderlaan in Antwerpen. Volgens getuigen reed de man veel te hard wat uiteindelijk resulteerde in een zeer zwaar ongeluk waarbij twee mensen kwamen te overlijden.

Beide dodelijke slachtoffers zijn gevallen toen de Audi op hoge snelheid de Kia raakte waardoor de inzittenden zelfs uit de auto werden geslingerd. De 71-jarige bestuurder van de aangereden auto overleed ter plekke. Zijn 67-jarige echtgenote werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, zij overleed later aan haar verwondingen. In de Audi zaten vijf inzittenden en werden lichtgewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Het gaat naast de 24-jarige bestuurder uit Ossendrecht om mannen uit Bergen op Zoom (27), Roosendaal (24), Moeskroen (27) en Menen (26).

Bestuurder
Twee inzittenden hadden gedronken, de Ossendrechtenaar en twee andere inzittenden waren niet onder invloed. De politie onderzoekt nog of de man uit Ossendrecht wel echt de bestuurder van de Audi was, of dat wellicht een van de anderen achter het stuur zat.

Bij het ongeluk was ook nog een derde auto betrokken. Daarin zaten twee volwassenen en drie kinderen. Zij waren net het kruispunt overgestoken toen de Audi op de Kia botste. Door de snelheid en kracht van de klap werd ook hun auto weggekatapulteerd. De kinderen kwamen met de schrik vrij. De volwassenen raakten lichtgewond.

Snel ter plaatse
Omdat het ongeval op 200 meter van de brandweerkazerne gebeurde, mobiliseerde een van de brandweerlieden zelf zijn collega’s, waardoor de noodhulp snel ter plaatse kon zijn. “Er is vermoedelijk een botsing tegen hoge snelheid gebeurd. De aanrijdende wagen, waarin vijf jongeren zaten, is over de kop gegaan en tientallen meters verder geschoven“, zegt Antwerps politiewoordvoerder Sven Lommaert. “De aangereden wagen is helemaal verhakkeld. De bestuurder, een oudere man, is uit z’n wagen geslingerd. Wie de derde wagen heeft geraakt, is nog niet zeker, maar daar viel de schade mee.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.