Nederlander koopt eerste Brabus G700 WideStar van Europa!

Nederlander koopt eerste Brabus G700 WideStar van Europa!

We hebben hem wel eens voorbij zien komen, de Brabus G700 WideStar. Een enorm dikke luxe tank met een bijpassende prijs. Dit exemplaar is de allereerste van heel Europa, en is door een Nederlander aangeschaft. Ook is ‘ie in ons eigen landje door Custom Dreams gebouwd.

De auto begon zijn leven als een “normale” G63 AMG, maar dat was voor de eigenaar niet genoeg. Gelukkig heeft Brabus een speciale bodykit met bijbehorende velgen en motortuning ontwikkeld in de vorm van de G700 WideStar. Echter is het niet zo dat Brabus dit exemplaar zelf gebouwd heeft, die eer gaat naar Custom Dreams, die de volledige montage en al het spuitwerk verzorgd heeft. In plaats van carbon heeft dit exemplaar zwarte accenten, met een carbon lijn over het midden van de auto.

Bij een Brabus hoort natuurlijk ook meer vermogen, en dat is bij dit exemplaar ook het geval. Het vermogen van de G-Klasse ligt zoals de naam al doet vermoeden op 700 PK. Met de custom uitlaat komt er ook nog een dikke brul uit de auto. Wat de auto exact gekost heeft is niet bekend, maar een snelle kentekencheck laat zien dat de standaard G63 AMG 267.893 euro gekost heeft. Goedkoop is ‘ie dus sowieso niet geweest.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.