Nederlander heeft de enige rijdende Nissan Juke-R met 700 pk!

Nederlander heeft de enige rijdende Nissan Juke-R met 700 pk!

Er zijn er slechts vijf van gebouwd, en daarvan is er nog maar eentje over die ook daadwerkelijk rijdt. En precies die auto is van een Nederlander!

De meningen over de Nissan Juke lopen uiteen maar het merendeel zal dit model van Nissan niet heel erg mooi vinden. Met de Juke-R zal dit niet heel veel anders zijn maar qua prestaties is men toch een stuk meer tevreden. In eerste instantie wilde Nissan 20 exemplaren bouwen maar uiteindelijk zijn het niet meer dan vijf Jukes geweest die voorzien werden van een blok van de welbekende Nissan GT-R. Dat betekent een twin-turbo V6 3.8 liter motor, die een vermogen van 600 pk en 652 Nm aan koppel levert.

In dit geval kijken we naar de Nissan Juke-R 2.1 met een vermogen van 700 pk. Van de vijf modellen staan er twee in de opslag van Nissan zelf, en twee anderen zijn inmiddels gecrasht in het Midden Oosten. Dat betekent dat dit exemplaar de enige rijdende Nissan Juke-R is en hij is van niemand minder dan MaximusF12, die je kunt kennen van zijn knalblauwe Ferrari 812 Superfast. De Nissan Juke-R staat momenteel bij VDM Cars.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.