Nederlander bouwt Renault Clio met rupsbanden!

Nederlander bouwt Renault Clio met rupsbanden!

Dit is een kwestie van iets bedenken en het ook nog uit kunnen voeren, de bijzondere creatie is een uniek en opvallend exemplaar..

De eenvoudigste voertuigen zijn soms het plezierigst om te rijden, een tweede generatie Clio kreeg aandacht van het MasterMilo kanaal op YouTube. Als je wel eens video’s van de Nederlander hebt bekeken, weet je waarschijnlijk wat je kunt verwachten. Als je dat niet hebt gedaan, zal het waarschijnlijk enigszins bijzonder zijn om de kleineClio met rupsbanden te zien. Het project begon een paar weken geleden en nu beweegt het eindelijk op eigen kracht en is het zelfs (soort van) sturend.

Die rupsbanden zijn duidelijk veel te zwaar voor de kleine motor van de Clio, maar het lijkt erop dat de viercilinder het prima doet ondanks de witte rook die uit de uitlaten komt. We kunnen echter niet hetzelfde zeggen voor de koppeling, die zijn best doet om kracht naar de zware tracks te sturen. Op een gegeven moment tegen het einde van de video begeeft de koppeling het dan ook, wat meteen het einde betekent van de Clio-tank, althans voorlopig.

Als we de opmerkingen doorlezen, zijn er enkele leuke ideeën voor de toekomst van het project. Een aardappelkanon op het dak zou bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn op de vijandverstorende mistgenerator. Iemand suggereerde zelfs dat het cool zou zijn als we de koppeling zouden zien worden gedemonteerd na de terreur in de achtertuin. Er is ook de opmerking dat de Clio-tank evenveel rookt als de T-55-tank, en daar kunnen we niets tegenin brengen.

Thomas Heule