Nederlander bouwt AMG GT63 S om naar Brabus 800 [Wheelclinic]

Nederlander bouwt AMG GT63 S om naar Brabus 800 [Wheelclinic]

We zijn allemaal bekend met de Mercedes-AMG GT63 S; een vierdeurs coupé die zeer indrukwekkend te noemen is. Maar dit is niet voor iedereen genoeg, en dus bouwt Wheelclinic in Nijkerk een hagelnieuwe Mercedes-AMG GT63 S om naar een Brabus 800!

Vers van de band gerold, nog geen kilometer gereden en gelijk door naar Wheelclinic te Nijkerk. Ja, de eigenaar van deze AMG GT63 S wilde iets speciaals hebben. Dit is niet de eerste Brabus ombouw die ze in Nijkerk doen, je kunt de mannen daar al voorzichtig een BRABUS-specialist noemen. Voor wie nog niet weet wat Brabus precies doet volgt hier even een beknopte uitleg. Brabus doet beter wat AMG al goed doet. Kortom zij bouwen een Mercedes-AMG om tot een waanzinwekkende machine, eentje die supercars kan verslinden en die er uit ziet als een monster.

Om het even te relativeren, nee natuurlijk heeft de AMG GT63 S dit helemaal niet nodig. Maar stel nou dat jij zo’n wagen hebt gekocht en je ziet dat dit mogelijk is, dan wil je dit toch direct? de Brabus 800 versie op deze GT 4-deurs coupé is echt heel erg BRUUT te noemen. De aanpassingen zijn in volle gang, maar nog lang niet klaar. Hier even een opsomming wat er tot op heden aangepast is:

– Brabus 800 tuning-module inclusief Brabus turbo’s
– Brabus verlagingsmodule
– Carbon spiegelkappen
– Remklauwen met Brabus aanduiding
– Volledig en hoogglans zwart uitgevoerde Brabus-grill
– Brabus 800 badge logo’s

Dit was pas het eerste gedeelte van de ombouw! Zoals je ziet is het belangrijkste al gedaan, de tuning-module en de Brabus turbo’s zijn gemonteerd. Het vermogen van de V8 is daarmee gestegen van 639 pk en 900 Nm naar maar liefst 800 pk en 1000 Nm koppel! Met deze hoeveelheid vermogen kan de Brabus in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 accelereren, dat is 0,3 seconden sneller dan standaard. Over 3 weken zullen de volgende onderdelen gemonteerd worden en zullen wij ook een #SupercarMonday aflevering maken van deze zéér bijzondere machine.

– Brabus rode gordels
– Brabus uitlaatsysteem
– Brabus Carbon Diffuser
– Brabus Carbon front splitter
– Brabus velgen (nu nog op originele AMG velgen met winterbanden)

Meer weten over de volledige ombouw? Wat de kosten zijn voor de ombouw van Mercedes-AMG naar Brabus? Volg Wheelclinic online en stay tuned voor de video die binnenkort op ons YouTube kanaal te vinden is.

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.