Nardo Grey Alpina B5 BiTurbo Touring is een plaatje!

Nardo Grey Alpina B5 BiTurbo Touring is een plaatje!

Hoewel de familiebakken van Audi in de vorm van de RS6 als warme broodjes over de toonbank gaan, lijkt BMW zich niet meer te willen wagen aan een BMW M5 Touring. Dat is uiteraard heel jammer, maar goed nieuws voor Alpina!

Onder de motorkap vinden we de bekende 4,4-liter V8 die in diverse 50i modellen ook te vinden is. In de basis al goed voor een vermogen van 450 pk, maar na een bezoekje aan Alpina mogen we 608 pk noteren. Het koppel is tegelijkertijd gestegen naar een niet misselijke 800 Nm. Dit alles door het installeren van grotere turbo’s, het aanpassen van het inlaattraject, nieuw motormanagement software en tal van andere zaken. Ook is de ZF achttraps automaat versterkt en uitgerust met extra koeling om snellere schakeltijden te realiseren. 0 tot 100 km/h doet de Alpina B5 BiTurbo Touring dan ook razendsnel; 3,5 seconden. De topsnelheid ligt op 330 km/h.

Hoewel deze creatie op en top BMW is, heeft de huidige eigenaar toch gekozen voor een Audi kleur: Nardo Grey. Staat hem overigens erg goed! De auto komt ui februari van dit jaar en staat in Zwitserland te koop voor €135.700,-. Wil je de auto op Nederlands kenteken, hou dan wel even rekening met de nodige belastingen! Interesse? De auto staat bij Swiss BMW.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.