Na Zwitserland ook geluidscamera’s in Londen

Na Zwitserland ook geluidscamera’s in Londen

Een tijdje geleden kwam in het nieuws dat er geluidscamera’s geplaatst worden in Zwitserland. Nu is het in Londen ook zover. De camera’s worden geplaatst om lawaai en gevaarlijk rijgedrag tegen te gaan.

In Londen zijn veel dikke bolides te spotten op straat. Vaak gaat het om auto’s die zijn overgevlogen uit het Midden-Oosten, en de Londenaren vinden dat ze te veel lawaai produceren. De straten worden gebruikt als circuit en om dat tegen te gaan moeten er camera’s geplaatst worden die ook geluid kunnen opnemen.

Recentelijk verloor een bestuurder de macht over het stuur van zijn Audi Q7, en nam onder andere een Porsche, Bentley en een McLaren mee de verdoemenis in. Door dit voorval willen Kensington en Chelsea meedoen aan een proef met de nieuwe camera’s. Deze worden geactiveerd als een langsrijdende auto meer dan 74 decibel produceert. Als dat het geval is, kan de boete oplopen tot 1000 pond.

https://youtu.be/JMNyFPGbYz4

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.