Na twee jaar nu ook de Huracán Spyder klaar!

Na twee jaar nu ook de Huracán Spyder klaar!

Het is al bijna twee jaar geleden dat Lamborghini de opvolger van hun Gallardo voorstelde. Vandaag hebben de Italianen eindelijk hun lang verwachte Huracán Spyder variant klaar.

ojvy6tab7fde

Gelukkig zijn we een soft-top bij deze spyder versie van de lekkerste Lamborghini van dit moment, in tegenstelling tot wat Ferrari en Mclaren (die gebruiken een hardtop constructie op hun 488 GTB & 650S ). Onder de kap schuilt dezelfde 610 pk sterke 5.2 liter V10, die kennen we uit de standaard Huracán. De Spyder weegt 1.542 kilogram en is daarmee 120 kilogram zwaarder dan de gesloten variant, uiteraard te danken aan de stevigere structuur voor de soft-top te kunnen dragen. Die soft-top laat zich trouwens tot een snelheid van 50 km/u automatisch openen en sluiten.

jdiyc7yb2z55

De sprint naar 100 km/u trekt de Huracán Spyder in 3,4 seconden. Naar 200 km/u heeft hij 10,2 tellen nodig. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 324 km/u. En supercar of niet, ook deze volbloed kreeg cilinderuitschakeling en start/stop technologie.

Onlangs reden wij nog met de coupé versie van de Huracan, voor dat verslag klik hier !

Leveringen starten in de lente 2016, dus jullie moeten nog heel even wachten op de rijtest van deze buffel!

adny4gobu84w rlhyrrib8vb3

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.