MTV-serie Pimp My Ride was nog nepper dan je al dacht

MTV-serie Pimp My Ride was nog nepper dan je al dacht

“So you wanna be a player, but your wheels ain’t fly / You gotta hit us up, to get a pimp’t out ride.”

Velen onder ons zullen bij het lezen van bovenstaande regel, op de achtergrond de intro muziek MTV-serie Pimp My Ride horen. De serie was voor een tijdje behoorlijk populair en stiekem hoopte je zelf ook dat ze jouw oude barrel eens goed onder handen zouden nemen.

Maar toch blijkt achteraf dat het het in werkelijkheid allemaal minder mooi was dan dat het op TV leek. Hun auto’s bleken weliswaar supermooi, maar in de oorspronkelijke slechte staat afgeleverd. En de reparaties duurden niet een paar dagen, maar soms een half jaar.

In de TV-serie kregen bijna alle auto’s een nieuwe lak, een nieuw interieur, mooie velgen en in sommige gevallen werden er gekke dingen geïnstalleerd zoals een popcornmachine, bioscoop en of een pooltafel. Echter zouden deze mooie accessoires er puur en alleen voor de show zijn ingezet en werden deze na de opnames weer uit de auto gehaald, aldus Justin Dearinger die met de De Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post sprak.

In het geval van Seth Martino werden de geinige snufjes wél in de auto gelaten maar deden ze het simpelweg niet. De ingebouwde televisieschermen deden het niet meer toen hij zijn auto mee naar huis had genomen. Ook was er een suikerspinmachine in zijn auto geïnstalleerd, maar ook dat bleek geen groot succes. Er was niet genoeg ruimte over gelaten om de machine goed vast te kunnen zetten.

Daarnaast lijkt het op TV alsof het repareren en personaliseren van de auto’s slechts enkele dagen of hooguit een week in beslag nam, was Seth zijn auto voor een half jaar kwijt. Omdat zijn auto bij West Coast Customs stond, het bedrijf dat de auto’s onder handen nam, moest Seth een auto huren. MTV heeft hiervoor slechts een paar maanden onkosten betaald maar het grootste gedeelte heeft hij uiteindelijk zelf moeten betalen.

Zou jij rondrennen en schreeuwen wanneer Xzibit voor je deur zou staan? Nee wij ook niet. Echter werd er van de deelnemers wel verwacht dat zij uit hun dak zouden gaan en bleek deelnemer Jake Glazier niet enthousiast genoeg. Hij vertelde aan The Huffington Post dat MTV vond dat zijn natuurlijke reactie te introvert en stil was. ,,Ik herinner me nog heel goed dat Big Dane, een grote man, zijn arm om mijn schouders legde en tegen me zei: “Listen, we put a lot of work into this… we expect you to be a little more f****** enthusiastic.”’

Ook werden er extra sigaretten in zijn auto gegooid nadat Jake had verteld dat zijn oma in zijn auto rookte. De MTV-crew wilde graag een dramatischer effect creëren voor de show en vroegen hem zelfs om het uit te maken met zijn toenmalige vriendin. Voor het verhaal vonden zij dat het beter zou klinken om zijn auto te pimpen, zodat hij niet langer alleen zou zijn.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.