Monteur rijdt Toyota Supra in de prak tijdens een proefrit

Monteur rijdt Toyota Supra in de prak tijdens een proefrit

De man hield er verbazingwekkend genoeg niets aan over

Je herinnert je vast nog wel die iconische scene in de ‘The Fast and the Furious’, wanneer Brian (Paul Walker) in zijn Supra tegen Dom (Vin Diesel) racete met een aanstormende trein als finishlijn. Nou, in Amerika haalde de Toyota Supra de trein niet. Daar verloor de bestuurder controle en rolde zo in de zijkant van een trein. Een pijnlijk detail: de eigenaar zat niet zelf achter het stuur.

Op het internet verschijnen beelden van het moment. Kort nadat de donkerrode Supra uit het frame wegschiet, is te zien hoe hij vervolgens grip verliest en van de weg af glijdt. Op de Instagram-video is af te lezen: ‘wanneer je tijdens de wintermaanden in Colorado wilt buitenspelen’. In de laatste seconden komen de stilstaande trein en gecrashte Supra kort in beeld. Gelukkig hebben alleen die schade opgelopen.

Een ‘nieuwe’ Toyota Supra

De geliefde Toyota Supra stond die dag voor onderhoud en aanpassingen bij een lokale garage. Diverse bronnen bevestigen dat het gaat om Bespoke Motorsports uit Englewood. Na wat werk aan de auto nam een enthousiaste monteur de Supra mee voor een proefrit door de buurt. Maar dat liep dus net iets anders dan hij waarschijnlijk voor ogen had.

Een lid van de Facebook-groep voor Supra-eigenaren meldt dat het wrak op dat moment een kleine 27.000 kilometer op de teller had staan. In korte tijd had de eigenaar zijn MK4 helemaal naar smaak gebracht, en leverde het blok een flinke 900 pk. Dat maakt het al iets duidelijker hoe de monteur controle verloor over de sportwagen. Tóch blijft het een pijnlijk moment voor beide partijen.

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.