Rally Monte Carlo 2017
Home, Nieuws

[Video] Schitterende Monte Carlo Rally droneshots

Kijken jullie mee, Liberty Media/Formula One Group? Zo moet het!

Vergeet helicopters. De laatste jaren zijn drones hevig in opkomst. Is het niet voor oorlog, dan is het wel voor kunst. Als petrolheads zien wij autosport ook als een soort kunst. Gelukkig voor ons, dachten de uitvoerende machten van het WRC er net zo over, wat resulteerde in deze prachtige montagefilm.

Voor het nieuwe rallyjaar zien we dus niet alleen grote veranderingen bij de auto’s zelf, maar ook op film-technisch gebied. Om het doel te verwezenlijken om die grote schare auto’s nog beter en creatiever in beeld te krijgen, nam de FIA hét dronemerk DJI in de arm. Het voordeel van drones ten opzichte van helicopters is gigantisch. Uiteraard kunnen ze dichterbij komen, waardoor de close-ups nog persoonlijker worden dan voorheen. Maar, doordat het zo’n compact apparaatje is, is hij ook vele malen behendiger dan een heli ooit kan zijn, waardoor hij binnen enkele seconden net zo goed honderden meters van Latvala’s Yaris verwijderd kan zijn.

Een betere introductie van het nieuwe format hadden we dus niet kunnen krijgen. De omgeving rond Monaco is in elk opzicht beeldschoon. Naast het volgen van de rallywagens zorgen ze dus mede voor een spectaculair beeld van de omgeving. Check de video, en geniet!

Rally Monte Carlo 2017

Rally Monte Carlo 2017

Rally Monte Carlo 2017

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.