Monsterlijke Cayenne cadeautje van 30-jarig Techart

Monsterlijke Cayenne cadeautje van 30-jarig Techart

Techart Magnum Sport 30 Years

Wat doe je als tuner op je verjaardag..? Meer tunen natuurlijk!

Bij Porsche kennen we hem als de Cayenne, maar de expert-tuners van Techart doopten hem om tot de Magnum. En omdat de Duitsers sinds kort 30 jaar bestaan, is het tijd om, na die brute Panamera, deze wagen eens wat extra smaak te geven. Dit betekent een explosiever uiterlijk met nog meer buitensporige prestaties. Wilde daar nog iemand bezwaar aantekenen? Dat dacht ik al.

De jubileum uitvoering van de Magnum Sport wijkt op het oog van zijn voorgangers af door opvallende voor- en achterbumpers, die beide iets agressiever zijn gestyled dan voorheen. Verder oogt de wagen een stuk dikker door een aantal opgeblazen wielkasten en een pittig stevige motorkap. Deze is overigens, net als een boel andere onderdelen op en aan de Magnum, gemaakt van koolstofvezel. Daarnaast vormt de buitenzijde een fraaie combinatie met de binnenkant, door de — vrij subtiele — zwarte accenten van het exterieur binnenin op extravagante wijze toe te passen. Als gevolg is de Magnum van binnen een zwarte oase, met hier en daar wat rode en witte details, die op hun beurt weer gepaard gaan met de nodige logo’s van de tuner zelf.

Uiteraard is er ook het een en ander veranderd onder de motorkap. Daarbij is het niet onbelangrijk om te vermelden dat Techart ervoor heeft gekozen om dit pakket voor niet één, maar meerdere Cayennes beschikbaar te stellen. Op het gebied van vermogen houdt dit in dat bijvoorbeeld de Turbo een toename van liefst 80 pk en 90 Nm kent, waardoor het totaal uitkomt op 600 pk en 840 Nm koppel. Een extra tune-sessie pompt de Turbo verder op tot 700 pk en 920 Nm! Toch zit de absolute topper er zonder die extra beurt nog altijd aardig bovenop, want na één enkele oppepper verandert de Turbo S in een weerzinwekkende machine die maar liefst 720 pk en 920 Nm koppel! Deze krachtscijfers zorgen er bij laatsgenoemde voor dat een sprintje naar de 100 km/u nog geen 4 seconden duurt, terwijl je met een kleine 9 seconden zelfs al aan de 200 km/u zit!

Afgezien van het uiterlijk, wat ons petrolheads onder bij dergelijke auto’s veelal in twee kampen opsplitst, zijn het bizarre prestaties voor een “simpele” SUV. Ik zeg: geslaagd!

Techart Magnum Sport 30 Years

Techart Magnum Sport 30 Years

Techart Magnum Sport 30 Years

Techart Magnum Sport 30 Years

Techart Magnum Sport 30 Years

Techart Magnum Sport 30 Years

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.