Monaco 2013 – Spektakel door de straten van Monte Carlo

Top Marqués 2013 is vandaag van start gegaan, de 4 daagse supercar beurs trekt erg veel supercar bezoek aan dus tijd voor ons om op zoek te gaan naar de mooiste, duurste, snelste maar vooral de meest exclusieve speeltjes in dit belasting paradijsje!

Uiteraard staan er op de beurs zelf erg mooie wagens, het probleem met een auto-beurs is altijd dat de auto’s stil staan en er gebeurt dus redelijk weinig. Daar houden wij niet van dus gaan we op stap door de straten van Monaco en komen al snel veel gekkigheid tegen! Er zijn hier een aantal plekken waar je de meeste kans maakt om het een en ander tegen te komen; Place du Casino, Grimaldi Forum, Haven van Monaco, alle rotondes aan de kust e.d.

Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0643 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0550

We beginnen de dag goed, terwijl wij ons eerste kopje koffie aan het drinken zijn horen wij de toeren van een schreeuwende V12 AMG motor. Nee, sorry geen mooie Mercedes-Benz S65 AMG het betreft hier een rode Pagani Zonda S! Dan denk je bij jezelf nu kan het niet gekker maar als je niet veel later de nieuwste speeltjes van Ferrari en Lamborghini tegen komt gaat je hart toch echt wel sneller kloppen. Wat erg opvallend is in een stad als deze, wanneer er een model vervangen wordt door een nieuwe zie je dit huidige model bijzonder veel en wordt de ”oude” bijna niet meer gezien! Dan noem ik even een voorbeeld, een Lamborghini Murciélago is in Monaco exclusiever dan de gloednieuwe Aventador. F430? Nee, dat is verleden tijd: de inwoners van Monaco rijden natuurlijk rond in een 458 Italia.

Natuurlijk steken al die Petrolheads elkaar aan, de een geeft een volle kickdown in zijn Mclaren MP4-12c waarna de ander zijn nieuwe M6 cabriolet volledig dwars gooit in de bocht bij het Fairmont hotel! Zo creeeren al deze Petrolheads een lekker sfeertje voor ons, probleem een: niet alleen ons valt dit op, ook de politie wordt allert. Na nog geen half uurtje wordt het M5 testmodel van Hamann aan de kant gezet wegens asociaal rijdgedrag. Artikel 5? Nee in Monaco zijn ze veel gewend, het blijft bij een waarschuwing. Dus geen probleem dat deze Hamann wat strepen heeft achter gelaten!

Uiteraard hebben we ook van deze dag weer bijzonder veel actie video’s, deze worden begin volgende week op Hartvoorautos.nl geplaatst, so stay tuned!

Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0709 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0689 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0756 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0667 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0676 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0594 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0565 Top Marques 2013 hart voor autos ansho-0590

 

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.