Mobicep voegt Rolls-Royce Cullinan toe aan wagenpark!

Mobicep voegt Rolls-Royce Cullinan toe aan wagenpark!

De naam Mohamed Lemhadi zal niet bij iedereen bekend in de oren klinken. De naam Mo Bicep of Mobicep zal waarschijnlijk bij meer personen een belletje doen rinkelen.

De 29-jarige Mobicep maakt fitnessvlogs en verkoopt voedingssupplementen. Dat doet hij zo verdienstelijk dat hij al een mooi wagenpark voor de deur heeft staan. Zo kun je hem onder andere kennen van de Lamborghini Urus, Rolls-Royce Dawn en Lamborghini Huracán Spyder. Dat Mobicep een groot hart voor auto’s heeft moge duidelijk zijn en vandaag voegt hij zelfs weer een nieuwe auto toe aan dat indrukwekkende wagenpark.

Onze vrienden van VDM Cars hebben hem zojuist zijn nieuwe auto geleverd: een Rolls-Royce Cullinan! Om gelijk maar even met de cijfers te beginnen kunnen we melden dat de SUV zo’n 2.660 kilogram weegt, 5,3 meter lang is, 2,16 meter breed en 1,84 meter hoog. Een flink gevaarte dus! Om dat blok massa aan het bewegen te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een 6,75-liter V12 met een vermogen van 571 pk en maximaal koppel van 850 Nm dat overigens al beschikbaar is vanaf 1600 tpm.

Echter is dit geen gewone Rolls-Royce Cullinan: dit is een heuse SPOFEC OVERDOSE welke middels een opvallende widebody de Cullinan een nóg opvallender uiterlijk geeft. Onder de verbrede wielkasten is ruimte voor 24 inch velgen die in samenwerking met Vossen zijn ontwikkeld. De tuner heeft het vermogen opgekrikt naar maar liefst 685 pk en 1010 Nm koppel! Een stijging van 114 pk en 160 Nm koppel in vergelijking met de standaard Cullinan. De 0 naar 100 km/h sprinttijd wordt hiermee 4,9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

Bovendien heeft Mobicep al zijn auto’s voorzien van een nieuwe kleur. Wij wensen Mo alle plezier en veel veilige kilometers met zijn nieuwe aanwinst!

De Rolls-Royce Cullinan Spofec Overdose toen ‘ie nog wit was:

Rolls-Royce Cullinan Spofec

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.