Mini SUV: 367 pk voor Audi RS Q3 Performance

Mini SUV: 367 pk voor Audi RS Q3 Performance

audi-rs-q3-performance-0

De Audi RS Q3 krijgt een Performance-versie, 367 pk sterk en 270 km/u snel.

Ingolstadt zegent de Audi RS Q3 met de jongste generatie van de 2,5 liter-turbomotor, een upgrade die de compacte SUV het Performance-achtervoegsel oplevert. Net zoals in de RS3 Sportback levert de drukgevoede vijfpitter een piekvermogen van 367 pk voor een maximumkoppel van 465 Nm, vrij beschikbaar tussen de 1.625 en de 5.550 toeren per minuut.

De Audi RS Q3 Performance sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 270 km/u.

audi-rs-q3-performance-3

Het koetswerk van de RS Q3 Performance herken je aan de omlijsting van de luchtinlaat en het daarin geïntegreerde Quattro-opschrift. Dat opschrift hult zich in een voor de Performance voorbehouden titaniumlook die ook het radiatorrooster, de sierelementen van de luchtinlaten, de lijsten rond de raampartijen, de dakrails en noem maar op.

Ook de Ascari-blauwe lakkleur is nieuw, net zoals de vijfspakige 20-duimsvelgen die gevuld zijn met rode remzadels met RS-embleem.

Het interieur krijgt een blauwe contrastnaad die door het sportstuur, de versnellingspook, de centrale armsteun en de beide voetmatten loopt. Die blauwe detaillering siert ook de decoratieve interieurelementen in koolstofvezel. De sportzetels kunnen naar wens en zonder meerprijs via het RS-performancedesignpack worden uitgevoerd in zwart en blauw.

audi-rs-q3-performance-2 audi-rs-q3-performance-1

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.