Mini komt met een nieuwe John Cooper Works GP in 2020!

Mini komt met een nieuwe John Cooper Works GP in 2020!

Ruim een jaar geleden toonde Mini ons het concept model van een eventuele nieuwe Mini John Cooper Works GP. Deze week was het dan eindelijk zo ver; Mini heeft de komst van de nieuwe GP bevestigd en we mogen hem in 2020 verwachten.

De Mini John Cooper Works GP concept met rolkooi was volledig klaar voor het circuit met zijn opvallende bumper, spatschermen en natuurlijk die grote spoiler. Het concept model was geïnspireerd op zowel de Mini John Cooper Works GP uit 2012 als op de Mini Cooper S JCW GP-kit van 2006, die beide waren beperkt tot een oplage van 2000 exemplaren. We nemen voor het gemak maar even aan dat de John Cooper Works GP 2020 dus ook beperkt zal zijn tot 2000 eenheden. We kunnen ons voorstellen dat ze allemaal in een oogwenk uitverkocht raken als de productieauto niet veel verandert ten opzichte van het concept model.

Het is nog niet bekend of de John Cooper Works GP van 2020 de voorwielaandrijving van zijn voorganger behoudt of zich een vierwielaandrijvingssysteem zal aanmeten dat lijkt op dat van de Countryman. Houd rekening met een gezonde hoeveelheid pk van minstens 218 zoals het 2012 model. Dat jaar ligt al ver achter ons en in die tijd is een hoop verandert. De 0 tot 100 km/h sprint werd met het 2012 model afgerond in 6,3 seconden. We kunnen aannemen dat dat inmiddels een stuk sneller moet kunnen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.