Mini Cooper Works GP: De Mini die je altijd al hebt gewild!

Mini Cooper Works GP: De Mini die je altijd al hebt gewild!

Mini Cooper Works GP

We zijn vaak voorzichtig met onze woordkeuze, maar dit durven we wel te schrijven: Dit kan de beste hot hatch in jaren worden!

Mini staat sinds hun ‘hergeboorte’ voor rijplezier en ik beaam dat met mijn lichtelijk gekietelde R53 Mini Cooper S en ik dacht even dat Mini zich niet meer ging focussen op de mini-pocketrockets toen ze het gerucht de wereld in smeten over een zevensits-SUV. Maar nee, deze spyshots van de about-to-be Mini Cooper Works GP bezorgt me weer een glimlach van oor tot oor.

Maar laten we specs praten met jullie! De vorige Works GP kwam in een oplage van 2.000 stuks. Hoeveel dat er nu worden, weten wij ook nog niet, maar het gerucht gaat dat de kart wederom een 2 liter turbomotor mee krijgt, met 280 tot 300 pk! Dat is gewoon bijna even veel als een nieuwe Golf 7R!

En zijn we er dan? NEE! Naast een dikke toet vermogen meer, wordt het rijklaargewicht nog lager. Wederom geen zitplaatsen achter de voorstoelen, maar wel een dikke uitlaat, een agressieve spoiler and grotere remmen! Ik kijk er naar uit, wat kan dit een dik bommetje worden!

Mini Cooper Works GP

Mini Cooper Works GP

Mini Cooper Works GP

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.