Mini Cooper S JCW in Duits politieuniform!

Mini Cooper S JCW in Duits politieuniform!

2019 Mini Cooper S JCW

In Duitsland is het tijd om het wagenpark van de politie eens te updaten, althans dat denkt BMW. De Volkswagen Passats mogen wel wat compacter en sneller denken zij.

Eind vorig jaar lieten we jullie een project zien van de Duitse tuner Oettinger, de Oettinger 400R in politiepak. Met 400 pk en 500 Nm en een 0 – 100 tijd van 4,6 seconden wordt het ramkrakers in de nieuwste RSjes en drugsdealers met een BMW M verdomde lastig gemaakt. Helaas bleef het hier echter bij een one-off project.

Nu doet BMW een nieuwe poging om het politiepettenkorps te overtuigen van een vlottere dienstwagen. En wel met een gloednieuwe Mini Cooper S JCW met standaard ongeveer 240 pk. Misschien is ie wel gekieteld, maar daar laat BMW nog niets over los.

De JCW is voorzien van een matgrijze basis met ‘polizei’ erop gekalkt en daar komt de aap uit de mouw. De met verdekt opgestelde stroboscoopjes bedeelde Mini met discobal op het dak is ook in dit geval een one-off, maar zeg nou zelf: hoe gaaf zou het zijn als je deze rijdende politiepet tegen zou komen? Wij zouden ze wel een duimpje geven, alleen is de auto wel een beetje onpraktisch. Want zeg nou zelf, als je iemand op wilt pakken, hoe zet je je arrestant dan op een menselijke manier in je Mini? Dat wordt lastig, want een ander idee dan ‘dubbelgevouwen achterin’ hebben wij niet. Maar je kunt in ieder geval wel samen genieten van de heerlijk kenmerkende Mini-roffel.

2019 Mini Cooper S JCW

2019 Mini Cooper S JCW

2019 Mini Cooper S JCW

2019 Mini Cooper S JCW

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.