MIJLPAAL: 200.000 Volkswagen R’s geproduceerd!

MIJLPAAL: 200.000 Volkswagen R’s geproduceerd!

Volkswagen R

Wereldwijd zijn er al meer dan 200.000 van je favoriete Volkswagen verkocht: De Golf, de Passat en de Scirocco met R-badge en laten we hopen dat er nog vele modellen mogen volgen!

De R-divisie is in 2002 in het leven geroepen met de introductie van de Golf 4 R32. 16 jaar later hebben de Golf, Passat, Scirocco en zelfs de Touareg een R-badge opgespeld gekregen. En nummertje 200.000 is laatst van de band gerold en overhandigd aan een Britse klant!

De Volkswagen R-divisie startte als Volkswagen Individual maar dat was voor 2002. Toen kwam de Golf R32 en werd de divisie omgedoopt tot Volkswagen R. Daarna volgde de Passat R36, de Touareg R50, de Scirocco R en nog verschillende andere R varianten. Er gaan geruchten over nieuw Volkswagen R-materiaal, maar er is nog niets concreets. Het gerucht ‘400pk sterke Golf R’ mag wat ons betreft zeker werkelijkheid worden, maar ook een Tiguan R of Arteon R zien wij maar al te graag bij de dealer verschijnen!

Onze favoriet is toch wel de Golf 4 R32 of de onopvallende 300 pk sterke Passat R36, wat is jullie favoriet!?

Volkswagen R

Volkswagen R

Volkswagen R

Volkswagen R

Volkswagen R

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.