De Michelin CrossClimate, een zomerband met wintercertificering

De Michelin CrossClimate, een zomerband met wintercertificering

Michelin doet er alles aan om voor elke ontwikkelde band alle prestatie-aspecten te optimaliseren: veiligheid, levensduur, brandstofverbruik, comfort en rijplezier. Op deze manier hoeft u nooit voor één hiervan te kiezen. Dat noemen ze bij Michelin ‘Total Performance’.

De succesvolle fusie van zomer- en winterbandentechnologie voor de nieuwe Michelin CrossClimate band is de meest recente illustratie van streven naar Michelin Total Performance. Michelin is er voor de allereerste keer in geslaagd een band te ontwikkelen die onder alle weersomstandigheden op alle aspecten uitstekend presteert. Dit is de eerste zomerband met een wintermarkering (3PMSF voor prestaties in de sneeuw).

Michelin CrossClimate‘Afgeschuinde profielblokken’
De Michelin CrossClimate band biedt de voordelen van zomerbanden, zoals een goede remweg op droog wegdek en een lange levensduur. Maar biedt tevens de voordelen van winterbanden, zoals de trekkracht en een goede remweg, voor automobilisten die af en toe in de sneeuw rijden. Zo zorgt de innovatieve combinatie van afgeschuinde profielblokken met high-performance lamellen ervoor dat deze band een korte remweg heeft op een droog wegdek en biedt hij tevens uitstekende prestaties in de sneeuw.

Daarnaast bevat de Michelin CrossClimate band een ingenieuze combinatie van verschillende rubbersamenstellingen waardoor de band zich aanpast de weersomstandigheden aan en houdt hij altijd grip en biedt hij een geoptimaliseerd brandstofverbruik.

65% van de automobilisten blijven ook in de winterperiode doorrijden op zomerbanden. Voor deze groep automobilisten is dit de perfecte oplossing zodat zij ook in de winterperiode bij een laagje sneeuw nog in alle veiligheid de weg op kunnen en tevens is deze band toegestaan in Duitsland. In mei zal de band op de markt komen en vooralsnog is de Michelin CrossClimate alleen beschikbaar in de maten van 15 tot 17 inch. In een later stadium zullen ook grotere maten beschikbaar komen.

Michelin CrossClimate

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.