Michael Schumacher wordt uit coma gehaald

Michael Schumacher - www.hartvoorautos.nl

Michael Schumacher ligt vandaag een maand in coma in het ziekenhuis in het Franse Grenoble. De Franse sportkrant L’Equipe meldt op basis van eigen bronnen dat Michaels artsen begonnen zijn met de procedure om hem uit zijn kunstmatige coma te halen.

Volgens een expert op neurologisch gebied is 4 weken de maximale termijn om deze methode bij een patiënt toe te passen. Schumacher onderging na zijn ski-ongeluk meerdere operaties om de druk op zijn hersenen te verminderen. De verminderde druk op zijn hersenen zou hebben toegelaten om over te gaan tot het langzaam ontwaken uit de kunstmatige coma.

De verdoving van Schumacher wordt langzaam afgebouwd en volgens de eerste berichten zou Schumacher positief reageren op de procedure om hem uit zijn kunstmatige coma te laten ontwaken.

Jean-Luc Truelle, een voormalig diensthoofd van de afdeling neurologie zegt:

Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen” en ”Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen.

Toch waarschuwt Truelle voor overdreven optimisme: ”In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring en passiviteit leven. Over de verdere toekomst is het erg moeilijk om voorspellingen te doen. Bij hersenletsel kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen.”

Via Ad.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.