Michael Schumacher wordt kunstmatig in coma gehouden

Michael Schumacher wordt kunstmatig in coma gehouden

Click here for this article in English
Michael Schumacher - www.hartvoorautos.nl

Michael Schumacher - www.hartvoorautos.nlDe 44-jarige Michael Schumacher verkeert nog steeds in kritieke toestand in een ziekenhuis in de Franse stad Grenoble. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 liep zwaar hersenletsel op bij een ongeval tijdens het skiën nabij Méribel in de Franse Alpen gisteren op 29 december. Naar verluidt zou hij met zijn hoofd tegen een rotsblok zijn gekomen. Volgens de artsen heeft het dragen van een helm hem deels beschermd: ”Had hij de helm niet gedragen, dan zou hij het niet overleefd hebben.”.

Vlak na het ongeluk in een van de moeilijkste skigebieden, was Michael bij bewustzijn, in shock en geschrokken. Zijn toestand verslechterde naarmate de tijd verstreek. De toestand van Michael Schumacher is op dit moment kritiek en hij wordt in een kunstmatige coma gehouden in de hoop zijn herstel te bespoedigen. Op deze manier kan de zwelling van zijn hersenen het beste in de gaten gehouden worden. De oud-coureur ligt op de intensive care waar hij vecht voor zijn leven, per uur wordt er gekeken naar zijn toestand.

De de artsen weigeren te speculeren over de gevolgen en zijn kansen op herstel. Wél is bevestigd dat Schumacher vannacht een operatie heeft ondergaan en er was direct een neurochirurgische behandeling nodig. Er zijn verscheidene gaatjes in zijn schedel geboord om de druk op zijn hersenen te verminderen.

´´Alles wat moest gebeuren, is gedaan. Over een herstel kunnen we niets zeggen´´ meldt een van de artsen.

Bekijk het NOS Journaal fragment / Persconferentie hier vanaf 06:23.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.