”Michael Schumacher is buiten levensgevaar”

”Michael Schumacher is buiten levensgevaar”

Volgens een vriend van Michael Schumacher is Michael niet langer in levensgevaar. Philippe Streiff, ook voormalig coureur, vertelde verslaggevers buiten het ziekenhuis in Grenoble gisteren:

Ik ben geen dokter, ik herhaal alleen wat Gerard Saillant (arts en vriend van de Schumacher familie) mij heeft verteld.”

”Gerard Saillant zegt dat de situatie nog altijd ernstig is maar dat Michaels leven niet langer in gevaar is.”

Philippe Streiff - www.hartvoorautos.nl

Philippe Streif vertelde onder meer:

”Ik heb gesproken met Gerard Saillant en ik kan bevestigen dat de artsen de lichaamstemperatuur van Michael rond de 35-36 °C houden om de lichaamsfuncties te verminderen en het lichaam beter kunnen genezen, dit is waarom hij nog altijd in coma wordt gehouden. Hij is reeds geopereerd aan een hematoom (hematoom is de vakterm voor bloeduitstorting) in de rechterhersenhelft en een tweede, minder belangrijk hematoom in de linkerhersenhelft”

”Laat me eraan toevoegen; hij heeft de beste artsen en zijn familie om zich heen. Je kunt er 100% vanuit gaan dat hij zal herstellen, ik weet zeker dat hij daarin zal slagen. Hij is 45 jaar oud en in goede lichamelijk conditie, voor een ander zou de situatie anders zijn maar hij zal in staat zijn om te herstellen naar het punt dat hij weer een normaal leven leiden”

Het ziekenhuis heeeft deze uitspraken nog niet bevestigd of ontkracht.

Michael zijn familie heeft de GoPro camera die op zijn helm bevestigd zat, aan de politie overhandigd. De politie heeft ook Michael zijn zoon, Mick van 14, en een vriend van de tiener ondervraagd. Beide jongens waren met Schumacher toen hij viel vorige week zondag.

Michael Schumacher in Grenoble - www.hartvoorautos.nl

De familie heeft op Schumachers website alle fans bedankt voor de aanwezigheid bij het ziekenhuis gister op de 45ste verjaardag van Michael. Busladingen vol vanuit Italie en Fankrijk kwamen bijeen en hielden Ferrari vlaggen vast, anderen kwamen cadeautjes en kaarten brengen. Ook werd er Happy Birthday gezongen.

Sabine Kehm, zijn manager, heeft de berichten dat hij was gaan skiën op hoge snelheid ontkend. Ze verteld dat hij zich tussen twee pistes bevond na het helpen van een vriend van zijn dochter die was gevallen. Hij werd op dat stuk gelanceerd en raakte een rots die niet te zien was door de pas gevallen sneeuw. Zijn hoofd raakte de rots en de helm brak in tweeën.

Ook laat zij in een schriftelijke mededeling het volgende weten:

”We benadrukken dat elke informatie over zijn gezondheidstoestand die niet afkomstig is van de behandelende artsen of zijn management, niet geldig is en je reinste speculatie inhoudt.”

Het ongeluk gebeurde op slechts 300 meter van het chalet dat Schumacher bezit in Meribel.

Michael leefde al met hersenbeschadiging
Johannes Peil, de voormalig lijfarts van Michael zegt dat Schumi al enige tijd leeft met hersenbeschadiging, na een motorongeluk in 2009. Bij een crash in Cartagena werd één van zijn twee vertebrale slagaders verbrijzeld. Die aders leveren bloed aan de kleine hersenen, die belangrijk zijn voor de motoriek. De beschadiging die hij daarbij opliep, hoeft geen invloed te hebben op het herstel van het letsel dat hij nu heeft.

Bron: www.telegraph.co.uk/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.