Met Brabus G-Klasse 700 Widestar ben je de BAAS!

Met Brabus G-Klasse 700 Widestar ben je de BAAS!

Het kan altijd wilder, het kan altijd krachtiger. Vraag maar aan Brabus, die de G63 als basis gebruiken voor deze Widestar 700.

Die Widestar verwijst naar het verbrede koetswerk, die 700 naar het vermogen van de V8-biturbo. Dat is 115 pk meer dan wat de 4 liter-krachtbron normaal levert. Het maximale koppel klimt intussen naar 950 Nm. Dat levert betere acceleraties op, want met 4,3 seconden sprint deze Brabus 0,2 tellen sneller van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid blijft steken op 240 km/u. De schuld van de banden.

Om het de buren niet te lastig te maken, zegent Brabus het uitlaatsysteem van de vette V8 met een zogeheten Coming Home-functie. Die smoort de soundtrack van de motor via een eenvoudige druk op de knop.

Om zijn naam waar te maken, krijgt de Brabus G 700 Widestar met 10 centimeter verbrede wielkasten. Verder noteren we een gigantische, haast wanstaltige power dome op de motorkap, echte koelopeningen in de hertekende neus en valse ventilatiemonden achter de spatborden, led-balken en een achtervleugel op het dak…

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.