Met 350km/h langs een lasergun

Met 350km/h langs een lasergun

Wat doe je als je een nieuw camera systeem moet testen om snelheidsduivels aan te kunnen pakken? Precies, dan regel je een 1226pk sterke Cadillac CTS-V Coupe om een paar keer op snelheid voorbij te vliegen om te kijken of het camera systeem naar behoren werkt. Juist ja..

Cadilliac Hennessey CTS-V - www.hartvoorautos.nl

Dit is weer een typisch geval van ”only in America”, in Texas in dit geval. In Nederland zou dit natuurlijk nooit gebeuren; een weg afsluiten om er vervolgens met 350km/h over heen te vliegen. Oke laten we eerlijk blijven, er is één keer legaal 326km/h per uur gereden op de afsluitdijk door Robert Doornbos in een Formule 1 auto. Maar dit is toch anders, het betreft hier een ”gewone” straat auto. Echt gewoon is deze natuurlijk niet meer met ruim 1200 paarden aan boord.

Cadilliac Hennessey CTS-V - www.hartvoorautos.nl

John Hennessey staat bekend om zijn bijzondere creaties van de meeste snelle en krachtig auto´s op deze planeet, waaronder dus deze Cadillac CTS-V Coupe. Toen bekend werd dat er een nieuwe systeem kwam om snelheidsovertreders aan te kunnen pakken bood John Hennessey aan om zijn CTS-V VR1200 te gebruiken om de apparatuur te testen. Met 1226pk aan boord van een 7.0 liter grote twin-turbo V8, is het met deze Hennessey CTS-V mogelijk een snelheid te halen van boven de 350km/h. Achteraf bleek het systeem naar behoren te werken en werd de Cadillac nog boven de 290km/h zowel aan de voorkant als achterkant gesnapt!

Cadilliac Hennessey CTS-V VR1200 - www.hartvoorautos.nl

Cadillac Hennessey CTS-V VR1200 - www.hartvoorautos.nl

Cadillac Hennessey CTS-V VR1200 - www.hartvoorautos.nl

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.