Mercedes test AMG One op Nürburgring!

Mercedes test AMG One op Nürburgring!

De hypercar van Mercedes wordt de laatste tijd steeds meer gespot wat kan duiden op de daadwerkelijke onthulling van de auto!

Na jaren van weinig nieuws over de Mercedes-AMG One, waren de afgelopen maanden op zijn zachtst gezegd interessant. De zaken veranderden in december toen een officiële video werd onthuld, waarin Lewis Hamilton in een testauto stapte, verpakt in een rood/grijs kleuren thema. Sindsdien hebben we posts op sociale media, teasers en meest recentelijk een gecamoufleerde testauto gezien rondom de Nürburgring.

Diezelfde auto werd dit keer aan de rechterkant van het hek gepakt en reed met enthousiasme de Nordschleife over. De foto’s doen de One geen recht, omdat hij absoluut vlak blijft, hoe hard hij ook in bochten rijdt. De testauto ziet er laag, breed, slank en rechtuit gemeen uit met zijn zogeheten “roof scoop” en enorme achtervleugel. Terwijl de AMG One de camera passeert, nemen de ventilatieopeningen in het spatbord en de massieve centrale ruggengraat de aandacht. Het lijkt alsof hij op de grond zit, maar als hij de hoek uitkomt, zien we het kleinste stukje speling onder de zijschorten. We zien ook de waanzinnige diffuser en uitlaat in het midden van AMG hypercar terwijl deze wegschiet.

Natuurlijk weet de hele wereld dat de uitlaat is aangesloten op een legitieme Formule 1-motor. In het bijzonder is het de 1,6-liter V6 gebaseerd op Lewis Hamilton’s 2015 F1-machine die hij naar een wereldkampioenschap reed. Hij draait tot 11.000 tpm en werkt met vier elektromotoren in de One, en hoewel we nog geen officieel vermogen hebben, zal het uiteindelijk meer dan 1.000 pk zijn!

De video is in ieder geval erg interessant om te bekijken voor de liefhebbers. Voor het gemak linken we de video van de Nürburgring en de video waarin Lewis Hamilton de auto fors op zijn staart trapt, hieronder!

Thomas Heule