Mercedes stopt met ontwikkelen verbrandingsmotoren!

Mercedes stopt met ontwikkelen verbrandingsmotoren!

Het moederbedrijf van Mercedes, Daimler, gaat stoppen met het ontwikkelen van verbrandingsmotoren. Het tijdperk van de gigantisch dikke AMG motoren komt dus ook langzaam ten einde.

Een aantal jaren geleden gaf het getal in de naam van een Mercedes model nog (ongeveer) aan wat voor motor er onder de kap lag. Zo had de C63 AMG een 6.2 liter V8. De superzeldzame SL73 AMG had een 7.3 liter V12. Tegenwoordig heeft de C63 AMG een 4 liter V8, de motoren worden dus kleiner. Ook is Mercedes steeds meer bezig met het uitbrengen van hybride-auto’s. Ze gaan steeds meer richting elektrische aandrijflijnen.

Ontwikkelingsbaas Markus Schafer zegt dat ze het budget het liefst richting elektriciteit schuiven. Ook zegt hij dat er geen nieuwe ontwikkelingsplannen zijn voor nieuwe verbrandingsmotoren. Het kan dus zo zijn dat de 3.0 zescilinder de laatste generatie van verbrandingsmotoren is. Hoelang de huidige generatie nog mee gaat is niet bekend, je kan dus voorlopig gewoon een nieuwe Mercedes met verbrandingsmotor bestellen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.