Mercedes SLS AMG Black Series te koop voor €708.000,-

Mercedes SLS AMG Black Series te koop voor €708.000,-

De Mercedes SLS AMG Black Series is misschien wel een van de meest geliefde auto’s van het merk en een ideale investering, dit is je kans..

Nu de zon in Nederland ver te zoeken is proberen we deze toch bij je te brengen door middel van de pareltjes van Hollmann International, deze Mercedes-Benz SLS AMG Black Series leek ons daar dan ook uitermate geschikt voor.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de prijs, voor een bedrag van ruim 7 ton mag jij, jezelf de gelukkige eigenaar van een van de meest geliefde AMG-modellen ooit noemen. Wat je voor dit torenhoge bedrag krijgt? We zullen de meest interessante features voor je uitlichten.

Een van de “leukste” en toch wel meest interessante voordelen van de Black Series is dat er maar 350 stuks zijn geproduceerd, een tweede zul je dus niet gauw tegenkomen aangezien het grootste deel naar de Verenigde Arabische Emiraten is vertrokken. Naast de exclusiviteit van de bijzondere sportwagen zijn de prestaties net zo hoogwaardig als de afwerkingen. De glorieuze 6,2-liter V8 levert een maximaal koppel van 635 Nm bij 5500 tpm. Dat maakt de Black Series een pak woester: in 3,6 seconden vliegt hij van 0 tot 100 km/h en de topsnelheid bedraagt 315 km/h. Keramische remschijven, een lager gewicht, bredere sporen, een strakkere ophanging, een aangepaste besturing: de SLS AMG Black Series is een stuk meer hardcore, dan het rustigere broertje.

Dit specifieke model is uitgevoerd in het Fire Opal Red, waardoor de agressieve styling van de Black Series er als het ware uit schieten. Om de looks compleet te maken is de auto voorzien van een hoop Carbon Fiber, met als voordeel dat het veel gewicht bespaart. Ook binnenin de auto ben je gebaat in luxe, met nog meer Alcantara en Carbon Fiber!

Thomas Heule