Mercedes onthult de A35 4Matic Saloon

Mercedes onthult de A35 4Matic Saloon

Het was slechts een kwestie van tijd, want Mercedes is lekker op weg als het aankomt op elke mogelijke vorm van auto’s bouwen. Voor ieder wat wils dus, en dit is de AMG-variant van de kleinste sedan van Mercedes.

Waar vroeger een C-Klasse, 3-Serie of A4 een kleine sedan was, is dat nu wel anders. Deze modellen zijn letterlijk met de tijd meegegroeid, ze zijn namelijk een stuk groter geworden. Nu wordt dit segment bewoont door de Audi A3 Limousine en nu dus ook de nieuwe A-Klasse Sedan. Eigenlijk hoort de CLA er ook een soort van bij, maar dat is officieel geen sedan.

De A35 4MATIC Saloon knalt er dus gelijk lekker in, want met 306 PK, 400 Nm koppel en een 0 naar 100 tijd van slechts 4.8 seconden maken ze het Audi niet makkelijk. De topsnelheid van de A35 bedraagt een elektronisch begrensde 250 kilometer per uur, volgens de “Gentlemens Agreement”.

Qua interieur is het niet anders dan de hatchback variant van de A-Klasse, het nieuwe MBUX-systeem is dus ook aanwezig in dit model. Het uiterlijk oogt wat tam, maar dat kan je veranderen door het AMG Aerodynamics Package aan te vinken tijdens het configureren. Hierdoor krijgt de auto een grotere splitter, spoiler en diffusor. De exacte prijs is nog niet bekend, maar een hatchback kost ter indicatie al 67.639 euro.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.