6,5 meter lange Mercedes-Maybach Pullman kost €500.000,-

6,5 meter lange Mercedes-Maybach Pullman kost €500.000,-

Mercedes-Maybach Pullman

€500.000,- exclusief belastingen wel te verstaan. Dat klinkt ontzettend veel en dat is het ook natuurlijk maar voor de 6,2 meter lange Maybach 62 S betaalde je in Nederland vroeger minstens €713.000,- dus zo gek is de prijs voor de Mercedes-Maybach Pullman nog niet!

50 jaar nadat de Mercedes S600 Pullman op de markt kwam wordt in 2015 deze nieuwe Mercedes-Maybach Pullman geïntroduceerd. De wielbasis is maar liefst 4,4 meter en met zijn totale lengte van 6,5 meter is de Pullman ruim een meter langer en ook nog eens 10 centimeter hoger dan een normale Mercedes-Maybach S-Klasse die al niet bepaald klein te noemen is.

De Mercedes-Maybach Pulmann wordt aangedreven door een 6.0 liter grote V12 biturbo, goed voor 530 pk en 830 Nm. Mercedes-Maybach heeft verder geen specificaties vrijgegeven over acceleratietijden etc. omdat de potentiële kopers van een model zoals deze daar totaal niet in zijn geïnteresseerd.

Mercedes-Maybach Pullman

Zoals het hoort in een auto zoals deze, verkeer je binnenin in een oase van luxe en zit je als het ware in een aparte cabine, afgesloten van de chauffeur. De meeste comfortabele zetels zijn geplaatst in een zogeheten vis-à-vis-opstelling, wat betekent dat de inzittenden naar elkaar toe kijken. Ga je de Pullman niet gebruiken als rijdende vergaderzaal dan kun je er voor kiezen om twee exclusieve executive-stoelen te laten plaatsen. Deze stoelen beschikken over ontelbare mogelijkheden op het gebied van verstelbaarheid. In tegenstelling tot wat gangbaar is, kan de rugleuning namelijk afzonderlijk van de zitting worden versteld tot maximaal 43,5 graden, waarbij het onderste deel van de stoel in positie blijft. De kussens kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingesteld, in hoogte en horizontaal.

Op de Autosalon volgende maand in Genève kun je dit enorme slagschip gaan bekijken!

Mercedes-Maybach Pullman

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.