Mercedes komt (ook) met jaarlijks abonnement op extra vermogen

Mercedes komt (ook) met jaarlijks abonnement op extra vermogen

‘Kunnen we dat sprintje een andere keer doen? Mijn abonnement loopt pas vanaf februari.’

Mercedes-Benz kijkt voor nieuwe verdienmodellen af bij andere autofabrikanten (lees: Tesla en BMW) en doet daar nog een schepje bovenop. Vanaf nu krijgen klanten voor de nieuwe elektrische Mercedes EQ-modellen de optie een jaarlijks abonnement van 1.200 dollar (excl. belasting) aan te schaffen. Deze is niet voor TV-ontvangst in de auto of pechhulp langs de snelweg, maar voor het échte vermogen van je auto.

De abonnementen voor de nieuwe EQ-modellen gelden (nu nog) alleen in Amerika. Het is dan ook de vraag of dit ‘betalen voor vermogen’ ingevoerd zal worden in Nederland.

Ja, de autofabrikant uit Stuttgart gaat het echt doen. Op de website van Mercedes kun je nu de optie ‘Acceleration Increase‘ aanvinken als abonnementsvorm bij je EQ-model. Voor dat jaarlijks bedrag krijg je de maximale prestaties – het vermogen én koppel – uit de Mercedes. Wat attent van ze!

Wat krijg je bij dat abonnement?

De acceleratie van 0 naar 100 km/u stijgt hierdoor zo’n 0.8 seconden, en ook de karakteristieken van de elektromotoren zullen anders aanvoelen. Het extra vermogen wordt pas beschikbaar als je de Dynamic rijmodus selecteert. Bij de volgende modellen kun je de ‘Acceleration Increase’ toevoegen:

  • Mercedes-EQ EQE 350 4MATIC (van 288 pk naar 350 pk, met 0-100 km/u van 6.0 naar 5.1 seconden)
  • Mercedes-EQ EQE SUV 350 4MATIC (van 288 pk naar 350 pk, met 0-100 km/u van 6.2 naar 5.2 seconden)
  • Mercedes-EQ EQS 450 4MATIC (van 355 pk naar 444 pk, met 0-100 km/u van 5.3 naar 4.5 seconden)
  • Mercedes-EQ EQS SUV 4MATIC (van 355 pk naar 444 pk, met 0-100 km/u van 5.8 naar 4.9 seconden)

Mercedes volgt BMW

De aankondiging van dit abonnement komt kort na de controversie rondom BMW. Het merk uit München bood klanten diverse abonnementsvormen aan, waaronder verwarmde stoelen. Het nieuws werd zo negatief ontvangen dat BMW een paar dagen later met een statement kwam, waarin ze de keuze voor abonnementen verdedigden.

Het moet nog blijken of de ‘Acceleration Increase‘ goed ontvangen wordt bij nieuwe klanten. Wij vragen ons in ieder geval af of rijders bereid zijn een jaarlijks bedrag te betalen voor snellere sprintjes bij het stoplicht.

Bron: © Mercedes-Benz

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.