Mercedes komt met LWB versie op C-Klasse!

Mercedes komt met LWB versie op C-Klasse!

Deze maand staat in het teken van Auto Shanghai, de grootste autoshow in Azië. En bij autoshows komen veel nieuwe modellen kijken, zo ook deze C-Klasse.

Mercedes geeft een behoorlijke show op Auto Shanghai in China, waar het naast het elektrische duo EQS en EQB en de CLS-facelift ook de C-Klasse met lange wielbasis is onthuld. De luxe sedan draagt passend het achtervoegsel “L” en neemt het op tegen de lokaal geproduceerde BMW 3 Serie en Audi A4, die beide ook zijn uitgerekt voor extra beenruimte achterin.

De langwerpige wielbasis en grotere achterdeuren zijn niet de enige tekenen dat we te maken hebben met de C-Klasse L, alleen voor China, zal ook het klassieke ontwerp van de grille opmerken. Niet alleen dat, maar Mercedes houdt de aloude traditie van motorkapornamenten levend, en we durven te zeggen dat het er vrij elegant uitziet. Een andere auto werd op het podium in Shanghai gebracht met een modernere look in dezelfde stijl als de wereldwijde C-Klasse met standaardwielbasis.

Mercedes gaat niet in op details over de grootte van de auto, maar lokale rapporten zeggen dat de wielbasis een royale 2.954 millimeter meet, waardoor hij 89 mmlanger is dan die van de C-Klasse zoals wij die hier kennen.
De totale lengte is gestegen tot 4.882 mm, wat neerkomt op een toename van 131 mm ten opzichte van de standaard sedan. Het gestileerde “L” -logo op de achterzijde geeft verder aan dat dit het model is dat exclusief is voor de Chinese klanten. Het interieur is in wezen overgenomen van de wereldwijde C-Klasse, de high-end versie om precies te zijn.

Helaas loopt Europa het nieuwe model dus wederom mis. Gelukkig hebben we de persfoto’s beschikbaar waardoor je toch van de unieke auto kan genieten!

Thomas Heule