Mercedes komt met de S65 Final Edition

Mercedes komt met de S65 Final Edition

Nog meer Mercedes nieuws, en dit keer wat minder leuk: Mercedes komt met de S65 AMG Final Edition. Zoals de naam al doet vermoeden wordt dit de laatste AMG met een V12.

Het heeft wel wat weg van de Audi R8 V10 Decennium. Net zoals de R8 krijgt deze speciale editie van de S65 AMG bronzen velgen, met diverse bronzen details binnen en buiten de auto. Naast de bronzen velgen is het een best brave AMG, hij gaat namelijk gehuld in Obsidiaanzwart, en het interieur is bekleed met zwart leder. Wel zijn hierin bronzen stiksels te vinden.

Qua prestaties verandert er niet heel veel, de 6 liter V12 produceert op zijn dooie gemakje 630 PK en 1000 Nm koppel (wat begrensd is). Van 0 naar 100 accelereren doet de Final Edition in 4.3 seconden, het verschil met de standaard S65 AMG is echter dat de topsnelheid nu rond de 300 kilometer per uur ligt.

Wie de allerlaatste AMG V12 wil bezitten moet er snel bij zijn, er worden namelijk slechts 130 stuks gebouwd. Wat hij kost is niet bekend, maar als de “gewone” S65 al ruim 3 ton kost weten we wel welke richting het op gaat.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.