Mercedes G63 AMG 6×6 te koop voor €895.000,-

Mercedes G63 AMG 6×6 te koop voor €895.000,-

Nu de “standaard” G63 haast gratis lijkt te zijn, moet je toch wat doen om een beetje op te vallen. Dit lijkt de ideale oplossing te zijn…!

De haast angstaanjagende creatie van Mercedes, de G63 6×6 is een van de meest bijzondere auto’s ooit gebouwd. Met de bijzondere en unieke uitstraling is de auto een ultieme eyecatcher en uitermate geschikt voor de 1% van de bevolking. Dankzij de gelimiteerde oplage betekent het dan ook dat je niet zomaar in het bezit van zo’n buitengewone auto kan komen. 

Maar in het circuit van de superrijken onder ons, is het niet gek als je een kennis hebt die in de gelegenheid is een auto zoals deze 6×6 te betalen. Het zal je maar gebeuren dat je buurman in eens aankomt met dezelfde auto.
Het voordeel is dat ze na uitgave in 2013, direct uitverkocht waren. En een exemplaar vinden in de huidige markt niet de makkelijkste optie is.

Mocht de auto nog niet bekend zijn bij je, we lichten deze even aan je toe. De G63 AMG 6×6 heeft zeswielaandrijving die wordt aangedreven door een 5,5 liter V8 met 536 pk. Het voertuig heeft vijf elektronische sperdifferentiëlen, die alle zes de wielen 100% kunnen blokkeren, bediend met drie schakelaars op het dashboard. Dankzij het toevoegen van een extra set wielen is de auto bijna 6 meter lang, ruim 2 meter breed en meer dan 2 meter hoog. De auto is voornamelijk gebouwd voor klanten in het Midden-Oosten, mede hierdoor is de auto voorzien van allerlei interessante en semi belangrijke snufjes. Denk bijvoorbeeld aan banden die door een druk op een knop, lucht toe kunnen voegen en er uit laten lopen. Of een as die het elk wiel 100% zou kunnen blokkeren om je uit te graven uit de woestijn. Je leest het al, het is een indrukwekkende auto. 

Nu denk je wellicht, zo’n auto vindt je toch nergens. Je hebt geen ongelijk, maar toch staat er een pracht exemplaar te koop hier in ons kikkerlandje. Om precies te zijn, bij Autoleitner. De G63 6×6 heeft ruim 3000 kilometer op de teller staan en is buitengewoon ingetogen uitgevoerd, in hoeverre dat kan met zo’n auto. Wij adviseren h’m zelf even te bekijken en er de aandacht voor te nemen. Je kan de auto hier vinden.

Thomas Heule