[Video] Mercedes-Benz SLS AMG wordt verpulverd

[Video] Mercedes-Benz SLS AMG wordt verpulverd

Een aantal weken geleden gingen wij op pad met één van de Mercedes-Benz SLS AMG‘s die bij autobedrijf Hoefnagels te koop staat. Een ode aan een prachtige auto maar ook een beetje een afscheid aan de atmosferische 6.2 liter V8.

Vanaf de introductie in 2010 tot 2014 zijn er zo’n 12.000 exemplaren gebouwd van de Mercedes-Benz SLS AMG. De productie werd in 2014 gestopt en dat betekende ook het afscheid van die dikke atmosferische V8. Zoals we destijds al beschreven is de SLS AMG een toekomstige klassieker, net als de 300 SL Gullwing uit 1954 dat nu is. Dit omdat dat de SLS AMG op de eerste plaats een erg bijzondere uitstraling heeft en op de tweede plaats omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat we zo’n ongeblazen achtcilinder terug gaan zien in een dergelijk model…

Kortom, wij zijn fan van de Mercedes-Benz SLS AMG en zien niet graag hoe een exemplaar ten prooi valt aan de machtige klauwen van de schroothoop. Wat de reden van de sloopactie is is bij ons niet bekend maar naar alle waarschijnlijkheid was de auto al total loss…?

Om toch nog een beetje positief af te kunnen sluiten hebben we onze video van de Mercedes-Benz SLS AMG hieronder toegevoegd. Mocht je de video gemist hebben of wil je het hele stuk nog een nalezen? Dat kan hier!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.