[Video] Mercedes-AMG toont de GLE 63 AMG Coupé!

[Video] Mercedes-AMG toont de GLE 63 AMG Coupé!

Mercedes-Benz GLE 63 AMG Coupé

Van 12 tot 25 januari is het weer tijd voor de Detroit Auto Show! Het was te verwachten dat Mercedes-Benz daar de nieuwe GLE zou gaan tonen maar nu lijkt het erop dat de GLE 63 AMG Coupé daar ook bij zal zijn! Zo’n vier uur geleden verscheen onderstaande video op de Facebook pagina van Mercedes-Benz; een klein voorproefje op volgende week!

Zoals iedereen kan zien is de GLE 63 AMG Coupé een directe concurrent van de X6 M van BMW. Echter heeft BMW al twee generaties van de X6 M op de markt gebracht en gaat de GLE 63 AMG Coupé de eerste in dit segment zijn voor Mercedes-Benz. Hoewel Mercedes-Benz eerder liet weten dat de 5.5 Liter grote twin turbo V8 niet meer gebruikt zal worden in nieuwe AMG modellen, hebben wij het vermoeden dat deze toch nog zal worden gebruikt in deze GLE 63 AMG Coupé.

De nieuwe 4.0 liter twin turbo V8 van Mercedes-AMG die onder andere terug te vinden is in de Mercedes-AMG GT, levert daarin slechts 462 pk en 600 Nm. Zet dat tegenover de 4.4 liter twin turbo V8 van de BMW X6 M welke nu 567 pk en 750 Nm levert en je hebt die strijd bij voorbaat al verloren. Hoe het precies zal uitpakken is dus nog even afwachten tot volgende week op de Detroit Auto Show 2015!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.