Mercedes-Benz 190E Evo II: Sexier dan ooit

Mercedes-Benz 190E Evo II: Sexier dan ooit

De iconische Mercedes-Benz 190E Evo II, de purist zou je vervloeken als je aan het lijnenspel van deze cultuurheld komt. Maar wij mogen ook best een beetje genieten van de grafisch vormgever die een 190E Evo II in een modern jasje steekt.

Een aantal van jullie zal hem vast kennen, Khyzyl Saleem, of wellicht beter bekend onder zijn Instagram-naam @the_Kyza. Deze creatieveling maakt zijn dromen waar en hij heeft zelfs een widebodykit van digitale render tot werkelijkheid gebracht, de BMW E30 LTO (live to offend) en ‘leven om te shockeren’, dat doet Khyzyl wel.

De invloed van de DTM

Zijn hedendaagse visie op de iconische 190E zorgt voor een auto die zelfs in de huidige DTM-serie niet zou misstaan. Een agressiever vormgegeven neus, luchtinlaten in de koplampen, een spoiler die je als hangtafel kan gebruiken, een goed lompe motorkap en ongelooflijk sexy carbon fiber wielen.

Hebben we de sexy gecentreerde uitlaat al benoemd? Nee? Nou, die is erg sexy, net als het eigenzinnige Petronas-kleurenschema. In het interieur een setje kuipstoelen en een volledige rolkooi. De E zou in deze render wellicht staan voor een elektrische 190, maar daar wordt geen woord over gerept.

Of deze render tot leven gaat komen, hangt af van of er iemand zo gek is om een 190E beschikbaar te stellen aan Khyzyl. Het is hem ook gelukt met zijn E30-bodykit, maar of 1 van de 502 originele Evo II’s omgebouwd gaat worden, wij betwijfelen het…

Bron: Khyzyl Saleem

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.