Mercedes-AMG ONE laat zich zien bij de Nürburgring!

Mercedes-AMG ONE laat zich zien bij de Nürburgring!
Mercedes-AMG ONE

Vier jaar geleden onthuld door Formule 1-kampioen Lewis Hamilton en voormalig Daimler AG chef Dieter Zetsche, is de ONE nog altijd niet klaar voor productie. Maar, het wachten is bijna voorbij!

De AMG-divisie blijft de hypercar met Formule 1-motor alsmaar teasen, maar intussen heeft de ONE klaarblijkelijk nog steeds te kampen met de nodige problemen. Het test exemplaar van de foto’s ging namelijk al kapot voordat hij de Nurburgring opreed, slechts twee kilometer vanaf van het testcentrum van Mercedes.

De grootste hindernis voor ontwikkeling is de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen. Het opzetten van een van de Formule 1 afgeleide hybride motor in overeenstemming met de EU-6-emissieregelgeving is moeilijk. Hetzelfde kan gezegd worden over stationair laten lopen van de motor. De motor die doortrekt tot wel 11.000 tpm houdt er niet van om lage toeren te draaien.

Gebaseerd op de hybride motor van de W07 Formule 1 auto uit het seizoen 2016, wordt de 1,6-liter motor aangevuld met vier elektromotoren. Een daarvan is de krukas-gekoppelde kinetische eenheid, een daarvan is de turbocompressor-gekoppelde warmte-eenheid, en een set elektromotoren drijven de vooras aan. Het systeemvermogen komt uit op 1000 pk. De Mercedes-AMG ONE zal een topsnelheid krijgen van meer dan 350 km/h. Er worden er slechts 275 gemaakt. 

Foto’s via autoevolution.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.