Nieuws

[Video] Mercedes-AMG GT R maakt naam waar

Namen zijn een interessant iets. Zo kun je je kind Ayrton noemen, maar als hij vervolgens alleen maar uitblinkt in heel snel – en heel veel – eten, dan maakt hij de verwachting toch niet helemaal waar. Zo had hij Mercedes-AMG zichzelf makkelijk in een lastige situatie kunnen helpen. Wij weten inmiddels dat dat niet gebeurd is.

Het nieuws werd afgelopen weekend de wereld in geholpen, door het concern Sport Auto. Ze vielen een aantal jaar terug op door het publiceren van het ronderecord van 6:57 dat Porsche neerzette met de 918. Aan de Nürburgring hebben ze geen kind.

Zo bleek ook maar weer met de Mercedes-AMG GT R. Wanneer Mercedes de wagen ‘Beast of the Green Hell’ doopte, haalde ze zichzelf nogal een taak op de schouders. Met de hot laps die Sport Auto voor ze reed, hebben ze dit recentelijk kunnen bereiken. Met een afgeronde tijd van 7:11 zijn ze nu officieel de snelste straatlegale sportwagen op aarde.

Wat was hier precies voor nodig? Allereerst natuurlijk de bizar sterke biturbo 4 liter motor, die zo’n 585 pk en 700 Nm produceert. Op het rechte stuk van Döttinger toont het groene monster vooral haar spierballen, door heel subtiel de 300 aan te tikken, net voor er knetterhard geremd moet worden.

Op motorische krachten alleen gaat deze AMG het echter niet redden voor een rondje door de Eifel. De wagen is namelijk tot in de puntjes uitgewerkt. Door o.a. een actieve achteras die helpt met sturen, zwaar doorontwikkelde vering en geavanceerde aerodynamica hebben ze een ontzettend wendbare auto gecreëerd. De cijfers liegen er niet om, dit is dé sportwagen van het moment. Danke schön, Stuttgart!

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.

1 Comments

Comments are closed.