Mercedes-AMG GT R PRO losgelaten op de Nurburgring

Mercedes-AMG GT R PRO losgelaten op de Nurburgring

Korte tijd geleden liet Mercedes de GLC 63 los op de ring om het record voor SUV’s te verbreken. Nu is het weer zover: Mercedes laat weer een beest uit op de Nordschleife, deze keer is het de nieuwe GT R PRO.

De Mercedes-AMG GT R PRO wordt voorlopig het nieuwe topmodel van de AMG GT reeks. De PRO is een GT R die wat aanpassingen heeft ondergaan. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de tweezitter een trackmonster is! Met een rondetijd van 7:04 is ‘ie niet zo snel als een Lamborghini Aventador SVJ, maar AMG GT3 coureur Maro Engel heeft een flinke prestatie neergezet met de GT R. Voorlopig zal dit de ultieme GT R zijn, Mercedes heeft namelijk bevestigd dat er een nog dikkere versie in ontwikkeling is: de Black Series. De Black Series zal een nog lichtere en krachtigere wagen worden dan de PRO.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.