De AMG GT Black Series is een “must do” model

De AMG GT Black Series is een “must do” model

Mercedes-AMG GT Black Series

Op de Detroit Motor Show 2015 liet Mercedes-AMG baas Tobias Moers aan AutoCar weten dat een Mercedes-AMG GT Black Series er in de toekomst zeker zal komen. Dit zal niet op de korte termijn gebeuren aangezien een Black Series meestal wordt gepresenteerd aan het einde van de levenscyclus van een model “but an AMG GT Black is a car we must do”.

Voordat het zover is zal er waarschijnlijk ergens in 2016 een Mercedes-AMG GT Roadster komen en ook komt er een circuitmodel dat tussen de GT S en de toekomstige Black Series zal worden gepositioneerd. Tobias Moers legt uit: We hebben meer vermogen, minder gewicht, betere aerodynamica en een andere ophanging nodig maar de focus zal liggen op de vermogen/gewichtsverhouding, de rijeigenschappen en betere rondetijden”. Ook suggereerde hij dat de GT3 een vermogen van rond de 550 pk zal hebben en een Black Series daar nog een schepje bovenop zal doen.

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Momenteel biedt Mercedes de AMG GT aan met een vermogen van 463 pk en 600 Nm koppel uit de 4.0 V8 Biturbo. De Mercedes-AMG GT S maakt gebruik van datzelfde blok maar heeft 510 trappelende paarden onder de kap en 650 Nm koppel. De sprint van 0 tot 100 km/h is hiermee geklaard in 3,8 seconden en de topsnelheid ligt op 310 km/h. De prijs in Nederland ligt op € 165.950,-.

Na de Mercedes-Benz SLS AMG is de AMG GT de tweede auto die volledige bij Mercedes-AMG wordt gebouwd. Ook van de SLS AMG is een Black Series uitgekomen; deze maakt gebruik van een 6.2 V8 met 622 pk en 635 Nm koppel. Hiermee sprint hij van 0 tot 100 km/g in 3,6 seconden en de topsnelheid ligt op 315 km/h. Deze kostte je op Nederlands kenteken zo’n € 326.250,-.

Mercedes-AMG GT Black Series

Foto’s: verschillende AMG GT Black Series schetsen

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.