Gaat de Mercedes-AMG GT Black Series er zo uitzien?

Gaat de Mercedes-AMG GT Black Series er zo uitzien?

Alle camouflage ter wereld kan de agressieve carrosserie van de nieuwste Black Series van Mercedes-AMG niet langer maskeren. Het vlaggenschipversie van de GT, wordt het krachtigste productiemodel van Mercedes-AMG.

Los van de Mercedes-AMG One uiteraard. Wil je een idee krijgen van wat zich verstopt onder de camouflage? Onze vrienden bij Carlifestyle hebben digitaal hun best gedaan om alvast onder de camouflage te kijken. Van de splitter aan de voorkant, de ventilatieopeningen in de kap, de diffuser aan de achterkant en de tweevoudige vleugel – alles is vervangen. De extreem lage bodemvrijheid duidt op het zogenoemde ‘track focused’ karakter van de Black Series, en dan uiteraard met straatlegale goedkeuring.

Onder de dreigende kap schuilt een 4,0-liter V8 met dubbele turbo, maar niet dezelfde motor die je in een hele reeks AMG-producten tegenkomt. Het is een nieuw ontwikkelde achtcilinder die geen typische AMG V8 is en ook geen geëlektrificeerd component heeft. Er wordt algemeen aangenomen dat de nieuwe Black Series minimaal 700 pk zal hebben en dat is misschien genoeg om het record voor de snelste productieauto op de Nürburgring van de Lamborghini Aventador SVJ af te pakken.

Gezien zijn voorganger, de SLS Black-serie, die zo’n 70 kilogram verloor in vergelijking met de normale SLS, is het te verwachten dat de GT Black Series ook een stuk lichter zal zijn. Andere hardware-upgrades omvatten een nieuw ontwikkelde ophanging en een verder verbeterde aerodynamica. Verwacht lage productieaantallen en een hoog prijskaartje zodra de AMG GT Black Series in 2020 in première gaat.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.