Mercedes-AMG GLS 63: 612 pk voor 7 personen

Mercedes-AMG GLS 63: 612 pk voor 7 personen

De Mercedes GLS passeert langs Affalterbach voor een AMG-kuur, waar hij een 612 pk en 850 Nm in de neus geleverd krijgt.

De Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ houdt het bij een vermogensvariant en beschikt dus niet over een nog krachtigere S-versie. Hoeft niet, want onder de motorkap steekt de krachtigste specificatie van de V8-biturbo. Het 4 liter-motorblok combineert een piekvermogen van 612 pk met een maximumkoppel van 850 Nm, dankzij de EQ-boost van het 48-voltsysteem kan je gedurende enkele seconden over nog eens 22 extra paarden beschikken.

Jong veulen

Hoewel de GLS 63 AMG een lengte van 5,2 meter mixt met een gewicht van 2,5 ton, sprint deze mastodont als een jong veulen. Geholpen door de Launch-controlefunctie van de negentrapsautomaat heeft deze zevenzitter aan 4,2 seconden genoeg om van 0 naar 100 km/u te sprinten. Optioneel wordt de topsnelheid elektronisch beperkt tot 280 in plaats van 250 km/u (via het AMG Driver’s Package).  De Mercedes-AMG GLS 63 vertrouwt op de geavanceerde vierwielaandrijving 4Matic+, een 4×4-systeem dat alle power volledig naar de achteras kan sturen als de omstandigheden daarom zouden vragen. Een elektronisch gestuurd differentieel zorgt voor een optimale krachtenverdeling tussen de achterwielen. In tegenstelling tot de GLE doet de GLS 63 het zonder Race-rijmodus.

De GLS is te bestellen als 7-persoons uitvoering en biedt dus plaats aan 7 personen om de kracht te ervaren welke AMG aan deze nieuwe GLS heeft toegevoegd. Zie je het al voor je? Met 7 vrienden in de GLS 63 met 280 km/u naar de wintersport? AMG flikt het gewoon!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.